top of page
Search
  • Marija Cvetan

Aleja prvašića u Cvetkoviću

Dana 15. studenoga 2019. g. učenici 1.r. su posadili svoje stablo u "Aleji prvašića" u Cvetkoviću. U domu DVD-a Cvetković skupilo se 145 prvašića sa svojim učiteljicama, a prigodnim govorom su nas pozdravili predstavnici Mjesnog odbora Cvetković, gradonačelnik grada Jastrebarsko g. Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima i ravnateljica naše škole gđa Sanja Sertić.

„Aleja prvašića“ projekt je sadnje linijskog drvoreda - svojevrsnog spomenika budućim generacijama. Naime, svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i na taj način ostavljaju jedinstveni trag o početku školovanja. Prva jaskanska „Aleja prvašića“ zasađena je 2016. godine kod Glazbene škole u Jastrebarskom, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici Kralja Tomislava kod Doma zdravlja Jastrebarsko, dok je četvrta zasađena u Cvetkoviću kod Područne škole.

„Aleja prvašića“ je projekt Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog, čija je idejna začetnica Snježana Agostini, a kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.


19 views0 comments

Recent Posts

See All

Posjet punionici izvorske vode "Jana"

Povodom Svjetskog Dana voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka, učenici naše područne škole u pratnji svojih učiteljica posjetili su Punionicu izvorske vode "Jana". Razgledali su proizvodni po

bottom of page